top of page

BLOGG 

16/11-2020

Har du också kommit på dig själv med att börja småprata med de som sitter i kassan i mataffären?  Frågan är hur överlever man pandemin? Det är svårt för oss att inte veta när det ska ta slut.

Här är mina 5 bästa tips.

  • Skriv ner det som oroar dig mest.

  • Gör en liten krisplan.

  • Skriv ner hur du klarade en annan svår situation i livet.

  • Vilka är dina främsta styrkor som du använt dig av förut?

  • Gör något snällt för någon annan, du kommer också må bra själv.

09/11-2020

I en av mina coachinggrupper så fanns ett önskemål att prata om hur man ska hantera självkritik, oro, kritik från andra och gliringar. Ibland känns det som att gliringarna var ett större problem än kritik- för hur bemöter man ” jag bara skämtade ” och liknande.
Mina bästa tips:
1.Försök att notera varje gång du tänker en negativ tanke om dig själv, och tänk sen hjälper denna tanke mig framåt?
2. Ägnar du nätterna åt oro? Att allt kommer gå åt skogen? Gör en liten krisplan kring om det skulle inträffa och lägg sen allt fokus på att vara i nuet.
3. Om du får kritik av andra ( ja, det svider, jag vet)- fundera på vad som är sant och vad du kan ändra på? Och från vem det kommer och varför?
4. Gliringar verkar vanliga och verkar ofta handla om ditt utseende, bakgrund eller annat som inte går att ändra på. Förbered dig om du vet att du kommer träffa en person som ofta kommer med gliringar. Prata i jag- budskap, ” jag blir sårad när du säger så” eller säg ifrån.
5. Ibland behöver du förstärka din pondus- sträck på dig, håll huvudet rakt och sluta le.

Och nej, det är inte att göra sig märkvärdig för att man respekterar sig själv. Det blir bara så mycket lättare att respektera och tycka om andra. 

#kvinnligtledarskap

26/10-2020

Hur ska man hantera kritik är en fråga som kommer upp i mina coachinggrupper? Och ibland känns världen som forsen bakom mig. Om man inte ställer upp i media så är man feg och ställer man upp så är man en linslus. Mina bästa tips:

1. Om du får kritik så fundera på vad du ska lära dig av den och fundera också på syftet med den, är det från någon som vill dig väl?

2. Tänk på att det förflutna ska vara som en skola för dig, inte ett fängelse som du sitter fast i.

3. Behandla inte andra som du vill bli behandlad, alla är olika.( när min bror var sjuk så tyckte han och jag bäst om den läkaren som sade som det var, även om beskedet var , andra vill inte höra.)

4. Använd inte duktig flicka som något nedsättande, det är väl bra att vara duktig.

5. Försonas med dig själv och andra. Livet är kort.

21/10-2020

Vid mitt senaste möte med en superduktig pr-konsult uttryckte han sin frustration över att kvinnliga VD ofta backar ur i sista sekund när han lyckats pitcha in dem till TV. Vad beror det på? Är det rädslan för kritik? Att du ska ” tro att du är något”? Är det den inre rösten med alla negativa tankar som spökar? Mina 5 bästa tips:

1. Träna presentationsteknik så ofta att du kan vara spontan

2. Använd tid till att tänka positiva tankar om dig själv och vad du åstadkommit

3. Tänk bort det negativa människor sagt till dig som handlar om att du är liten, har en svag röst, osv. Det är bara ett sätt att förminska dig och det har du ingen nytta av.

4. Skaffa dig några vänner som stöttar dig både i medgång och motgång .

5. Alla är vi ofullkomliga. Förlåt andra och dig själv.

bottom of page