top of page

Hur gör man med oro och gliringar?

Uppdaterat: 7 jan. 2021

I en av mina coachinggrupper så fanns ett önskemål att prata om hur man ska hantera självkritik, oro, kritik från andra och gliringar. Ibland känns det som att gliringarna var ett större problem än kritik- för hur bemöter man ” jag bara skämtade ” och liknande.

Mina bästa tips:

  1. Försök att notera varje gång du tänker en negativ tanke om dig själv, och tänk sen hjälper denna tanke mig framåt?

  2. Ägnar du nätterna åt oro? Att allt kommer gå åt skogen? Gör en liten krisplan kring om det skulle inträffa och lägg sen allt fokus på att vara i nuet.

  3. Om du får kritik av andra ( ja, det svider, jag vet)- fundera på vad som är sant och vad du kan ändra på? Och från vem det kommer och varför?

  4. Gliringar verkar vanliga och verkar ofta handla om ditt utseende, bakgrund eller annat som inte går att ändra på. Förbered dig om du vet att du kommer träffa en person som ofta kommer med gliringar. Prata i jag- budskap, ” jag blir sårad när du säger så” eller säg ifrån.

  5. Ibland behöver du förstärka din pondus- sträck på dig, håll huvudet rakt och sluta le.

Och nej, det är inte att göra sig märkvärdig för att man respekterar sig själv. Det blir bara så mycket lättare att respektera och tycka om andra.


Comments


bottom of page